GLASSHOUSE RESTAURANT - GOONOO GOONOO STATION

LOCATIONTIMBUMBURI, TAMWORTH, NSW
PRODUCTSMORPH BAR STOOL  
DESIGN FIRMSTAN SARRIS AND TKD ARCHITECTS
COMMENTSMORPH BAR STOOLS BY ZEITRAUM.
PROJECT STORY

The interior of the new Glasshouse restaurant at Goonoo Goonoo Station, designed by Stan Sarris and TKD Architects, features the Morph bar stools, designed by Formstelle for Zeitraum, adding a touch of elegance to the bar area.

The history of Goonoo Goonoo Station is intricately connected to the history of New England, NSW and Australia. Nestled between open plains and rolling hills about 20 kilometres south of Tamworth, the depth of human experience embodied by the property is so rich and dense, it’s almost overwhelming.

The station was established in 1831 and grew into an important village. Over its 185-year history, hundreds of families have lived on and worked its lands, leaving behind thousands of stories.

During the multi-million dollar restoration of the property, owners Simon and Sarah Haggarty, found they couldn’t open a drawer or mend a fence post without finding an interesting story. The entire Goonoo Goonoo Station is heritage listed and over the four year restoration, every building presented its own unique challenge.

The restoration of the station wasn't just about repairing its buildings, it was also about preserving its stories. The history and heritage of Goonoo Goonoo Station has been showcased wherever possible.

Products in this Project