Navigation Menu

FITZROY LOFT

LOCATIONMelbourne, VIC
DESIGN FIRMARCHITECTS EAT
PROJECT STORY

Winner of the 2016 Australian Interior Design Award for Residential Design, the Fitzroy Loft, designed by Architects EAT, is a conversion of a gritty 250m2 brick warehouse in the old industrial area of Fitzroy into a family home with a strong indoor and outdoor connection.

The former industrial building is a mixture of intimately scaled family spaces and vast entertaining voids. Two full height voids act as the lungs of the design bringing both light and sky views deep into the internal space. The private areas such as the study and bedroom are accommodated on the first floor by volumes of a more intimate scale.

The stunning open plan kitchen area features the 1.3 bar stools in graphite black stained oak, designed by Kihyun Kim for Zeitraum.

Photography: Derek Swalwell.

Winner of 2016 Australian Interior Design Award for Residential Design.

Source: eatas.com.au/projects/detail/fitzroy-loft + www.yellowtrace.com.au/architects-eat-fitzroy-loft/ 

Sector
Residential
Products
1.3 BAR STOOL
Share

Related Products