Navigation Menu

GILBERT + TOBIN CORPORATE LAW FIRM

LOCATIONSYDNEY, NSW
DESIGN FIRMWOODS BAGOT
PROJECT STORY

Gilbert + Tobin’s new Sydney workplace draws inspiration from the rich history and landscape of the site. With design by global architecture firm Woods Bagot, the Australian landscape has inspired the design, with local timbers and stones used throughout the space intended to reflect the Barangaroo precinct and surrounding escarpment.

Shifting to an open plan and collaborative workplace, sit-to-stand workstations have been designed as organic elements across the floorplate to maximise exterior views, while micro communities have been created via diversity of workspaces and breakout zones to encourage staff to interact.

Evoking a sense of walking into an art gallery, a neutral interiors scheme allows indigenous artwork to be showcased in client facing zones while a large round reception desk provides a welcoming experience, breaking down the barrier between the law firm and the client.

A collection of Vessel ceramic planters by Vessel Architectural Pottery feature in clusters, adding scultpural elements and greenery to the law office spaces.

This is an Interior Design Excellence Awards (IDEA) 2017 shortlisted project in the Workplace over 1,000sqm category. Award-winners will be announced on 24 November 2017.

Cafe Culture + Insitu is a proud sponsor of IDEA 2017.

Photography: Trevor Mein

Related Products